Det här tipset vill du inte missa

Vad sägs om en sökmotor för video som hittills har indexerat över 35 miljoner timmar film? Det motsvarar 3 995 år av film non-stop! Blinkx är en av mina stora favoriter bland smarta tjänster.

Men det är inte mängden indexerad video som är det bästa. Sökmotorn använder avancerad och patenterad (111 stycken) teknologi, bl.a olika typer av video-analys och tal-analys som översätter innehållet till sökbar text. Dvs när du skriver in din sökterm görs sökningen även på sådant som sägs i filmen eller andra contextuella faktorer. Alltså långt mycket mer användbart än sökningar enbart på etiketter, rubriker eller beskrivande text, som på YouTube t.ex. Kort sagt är Blinkx ett fantastiskt verktyg för video-research.

Självklart finns också stöd för RSS vilket gör att du kan prenumerera på en sökning i din RSS-läsare. Klockrent inte minst när du bevakar ett varumärke. På kul har jag satt upp en Dashboard på Netvibes där jag monitorerar Tele2, som ett exempel. Det förekommer mycket om olika varumärken i videos på nätet som jag är övertygad om att representanterna för dessa varumärken inte känner till. Med Blinkx blir det busenkelt att ändra på.

Trevligt är också att kunna bädda in sökresultaten som jag har gjort här ovanför. Det vi ser är resultatet av en sökning på “Sweden Social Web Camp“.

Vilket är ditt bästa tips?

7 replies
  1. Björn Alberts
    Björn Alberts says:

    @dojan
    Samma här. Tror jag använde den första gången hösten 2007. Av någon oklar anledning har jag sedan glömt bort den. Från och med nu kommer den emellertid att ingå i den verktygslåda jag använder oftast.

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Blinkx En särskillt cool söktjänst, som jag har skrivit om tidigare. […]

  2. Tweets that mention Det här tipset vill du inte missa | Bjornalberts.com -- Topsy.com says:

    […] This post was mentioned on Twitter by Jacob Lapidus. Jacob Lapidus said: Bevaka varumärken i video RT @bjornalberts: Bloggpost till alla som jobbar med varumärken eller gillar coola tjänster. http://bit.ly/41XXl […]

Comments are closed.