E-handel och Social Media

Jag har satt ihop en presentation om sammanfogningen av e-handel och social media. Presentationen riktar sig främst till de som driver e-handel eller överväger att göra det men som ännu ej tagit till sig det sociala nätet. Marknadschefer på e-handelsbolag, som är i behov av uppdatering, hoppas jag kan finna inspiration och vägledning.

Presentationen reder ut sammanhanget kring vad det sociala nätet är och innebär, visar på många case för inspiration samt innehåller en del av mina (sedan tidigare kända) modeller samt tips om hur man kommer igång.

På Slideshare finns även ord bakom varje bild i presentatörsanteckningarna. De hittar man bakom fliken “note” under presentationen om man tittar på den på Slideshare.

Tyvärr noterar jag att kvaliteten på Slideshare har försämrats avsevärt. Presentationen har delvis förlorat sin formatering och ingen av de 5 filmer från YouTube som jag har bäddat in i presentationen visas. Några bilder har ersatts med röda fält. Jag ger upp och publicerar presentationen med dessa brister då det tyvärr inte går att göra någonting åt det.

Uppdatering: Flera timmar senare har filmerna faktiskt dykt upp som de ska och formateringsfelen är borta som det verkar. De röda fälten som förut hade ersatt några bilder är borta. Nu saknas endast en bild och det får vi leva med. Min slutsats är att det kan ta mycket lång tid innan ändringar som man gör slår igenom på Slideshare. Detta trots att gränssnittet säger någonting helt annat, dvs ofta bekräftar att det man gjort är uppdaterat och klart. Dålig interaktionsdesign mao.

Tips! För mig var det viktigt att den här gången få upp anteckningarna till respektive bild. För att göra det måste jag ladda upp presentationen antingen i PPT-format eller Keynote. Eftersom det senare inte fungerade exporterade jag filen till PPT. Laddade upp PPTn vilket lyckades efter otaliga försök. Eftersom formateringen inte blev helt lyckad exporterade jag även min Keynote till PDF. PDFen innehåller ju inte de önskade anteckningarna. Jag ersatte sedan den uppladdade PPT-filen på Slideshare med PDFen. På så vis fick jag upp både anteckningarna och en fil som åtminstone bättre behöll sin formatering. Som tur är försvann alltså inte anteckningarna när jag bytte fil.

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

Comments are closed.