Custom reports i Google Analytics – mina favoriter

Välkonfigurerade “custom reports” i Google Analytics är guld värda. Bokstavligen. Genom dem kan man få fram fakta kring det mesta. En förutsättning är förstås att mål för siten är uppsatta på ett korrekt och för verksamheten relevant vis.

Jag har själv hittat flera bra custom reports när jag Googlat efter olika lösningar. Efter anpassningar har jag precis vad jag behöver för olika ändamål. Utan att behöva börja från början varje gång. Tack till alla vänliga själar som bloggar om sina custom reports och generöst delar med sig av dem.

I samma anda vill jag dela några av mina favoriter. Vissa är enkla, andra är mer avancerade. Sannolikt har de flesta sitt ursprung hos någon annan.

Om du hämtar hem rapporterna – kom ihåg att ändra till dina egna uppsatta mål. Annars har du ingen glädje av dem. För att få ännu större glädje av dem rekommenderar jag också att lägga till värden för dina respektive mål och sedan addera de värdena till dessa rapporter.

Conversion by source

Rapporten visar frankt konvertering i form av konverteringsgrad och faktiska konverteringar uppdelat på olika trafikkällor. Mycket enkelt. Mycket användbart.
Hämta rapporten

Landing pages & conversions

Rapporten visar på vilka sidor trafiken till din webbplats landar. För varje landningssida ser du hur mycket av trafiken som studsar respektive konverterar, dvs konverteringsgrad och faktiska konverteringar. Guld värd när man vill se vilka budskap och/eller design som fungerar.
Hämta rapporten

Sign-ups per country

Är precis vad det låter som. Dvs visar måluppfyllelse per land. Snabbt och enkelt.
Hämta rapporten

SEO: Referring pages

Visar vilka siter som länkar till dig och ger dig reffering traffic. Självklart visar den också hur trafiken konverterar vilket enligt mig är själva måttet på kvalitativ trafik.
Hämta rapporten

SEO: Basic Search Engine Report (excl brand)

Med den här rapporten har man ruggigt bra koll på vilka sökmotorer och/eller sökord som driver trafik till siten samt vilka landningssidor som fångar trafik på specifika sökord.
Hämta rapporten

Uppdatering:
För den här rapporten behöver du gå in i “Edit” (där du också ändrar till dina mål) och under “Filter” ändra till de varumärkessökningar som är relevanta för din verksamhet. I praktiken ditt varumärke, felstavningar av ditt varumärke, firma eller produktnamn.

Content Efficiency Analysis

Hur effektiva är dina olika sidor, eller ditt innehåll? Svaret ges i den här rapporten som visar hur många som landar på din site via respektive sida, hur många unika besökare den har, hur många som avviker, genomsnittlig tid som spenderas på sidan samt självklart hur den konverterar. Sätt den har rapporten i händerna på din content marketer!
Hämta rapporten

Paid Search Analytics

Hall koll på sökordsnivå hur effektiva dina AdWordsinvesteringar är. Här ser du enkelt impressions, CTR, Visits, Bounce rate, Conversion mm.
Hämta rapporten

Sitter du själv på en intressant custom report? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] rekommenderar att den som, likt Raoul Grünthal, vill få bättre koll på vad som fungerar att ladda ned några av mina favoritrapporter till Google Analytics. Du kommer att få mängder av kunskap, som rätt använda kommer att göra skillnad i ditt jobb. […]

Comments are closed.