Volvo Ocean Race – mitt nästa äventyr

Inte bara mitt äventyr. Hela min familjs äventyr. 1 februari börjar jag ett nytt jobb på Volvo Ocean Race. Ett äventyr i sig men ett lika stort äventyr är att min familj och jag flyttar till Alicante i Spanien, där Volvo Ocean Race har sitt huvudkontor.

Björn Seglar

Jag känner mig enormt hedrad över att få bli en del av det mycket kompetenta teamet bakom Volvo Ocean Race och där marknadsföring och kommunikation kommer att ligga inom mitt ansvarsområde.

Särskilt kul är det att de barriärer mellan teknologi och kommunikation, som är så vanliga bland många företag, elimineras genom att båda teamen ligger inom mitt ansvarsområde, liksom all mediaproduktion. Vilka härliga förutsättningar att jobba med!

Min erfarenhet och fasta övertygelse är att det är i mixen mellan kompetenser verklig kreativitet uppstår (jag brukar kalla det positiva kompetenskonflikter). Extremt viktigt för att nå ut och väcka det engagemang som krävs för att nå framgång idag.

Ett stort tack till dem av er som rekommenderat mig för Volvo Ocean Race och som ställt upp som referenser. Utan er hade jag inte kunnat skriva den här bloggposten. Det är en ynnest att känna er.

Jag är säker på att min far skulle varit stolt. Min far, vars passion i livet var segling. Som lärde mig och mina 5 syskon att segla liksom han lärde den kände Volvo Ocean Race-profilen, Mange Olsson, att segla som barn.

Cirkeln är sluten – let the race begin!

7 replies
  1. Christofer Brugge
    Christofer Brugge says:

    Grattis som f…n! Ett litet stick av avundsjuka drabbade mig först men framförallt glädje då jag hoppas att min favoritsport och absoluta favorittävling nu kan få den omsorg och uppmärksamhet som den så väl förtjänar med dig vid rodret för kommunikationen. Äntligen!

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] small beautiful island with a history of piracy, me, Knut and the newly hired marketing director Björn Alberts presented the new brand strategy, the platform and also a book that explained the strategy in […]

Comments are closed.