Dopplr – en ny tjänst

Lisa Sounio presentera den nya tjänsten Dopplr.

Dopplr berättar om dina reseplaner för dina vänner och är en nyttig tjänst för den som reser mer än fem gånger per år och har vänner som gör detsamma.

Tillfälligheter är också en viktig parameter i Dopplr. T.ex ser du vilka av dina vänner som råkar befinna sig i samma stad som du är i.  Lisa kunde t.ex själv se att 16 av hennes vänner var i Stockholm idag.

Lisa har en bakgrund som designer och på Dopplr menar hon att skönhet förenas med enkelhet. Dopplr menar att de gör den globaliserade världen roligare att vara i.

Min reflektion: Det är säkert kul för verkligt globala affärsmän. Jag tillhör inte målgruppen. För att få tillgång till tjänsten måste man bli inbjuden. Hör av dig om du är nyfiken så skickar jag dig en inbjudan ifall jag har några kvar.

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Tidigare idag skrev jag om Dopplr, en tjänst där du kan lägga upp dina reseplaner och även se dina vänners reseplaner. Några timmar senare snubblar jag över ett inlägg på O’Reilly Radar, som skriver om tjänsten Dopplr Offsetr. Ett enkelt litet verktyg som visar den deprimerande sanningen om vilken miljöpåverkan dina resor har eller som hela ditt nätverks resande har. Dopplr Offsetr hämtar information om dina resor från Dopplr och räknar ut hur mycket koldioxidutsläpp resorna genererar. Även kostnaden för att köpa motsvarande mängd utsläppsrätter, på t.ex en webbplats som TerraPass, presenteras. […]

Comments are closed.