Nytt jobb för att möta en annorlunda marknad

Jag har hängivet arbetat med affärsutveckling och kommunikation i digitala kanaler sedan 14 år tillbaka. En av de största fördelarna med att göra det är att det pågår en aldrig avstannande evolution. En evolution i hur marknader och samhälle fungerar. Den är driven av digitalisering och globalisering. Den exponerar mig för nya intryck, nya erfarenheter, nya utmaningar och nya möjligheter. Varje dag.

Nyfiken-som-barn

För att fortsätta vara duktig måste jag fortsätta att vara nyfiken. För mig är nyfikenheten en del av mitt DNA. Min far säger ofta att jag borde bli detektiv. Min mor brukar berätta om hur jag redan från 4 års ålder gav mig iväg på egna upptäcktsfärder i grannskapet. Fyra och ett halvt år gammal kom jag hem från en av dessa turer en dag och sa – ”jag har fått en kompis”. Den kompisen är 33 år senare en av mina närmaste vänner.

Det jag vill säga med de raderna är att viljan att pröva nytt, social förmåga och relationer är lika viktigt för företag som det är för barn. Skillnaden är att för barn kommer det ofta naturligt. Medan vi inom ett företag ofta riskerar att fastna i gamla sanningar och invanda mönster.

Det är det jag brinner för att förändra. Att hjälpa de som behöver ifrågasätta gamla sanningar för att de ska fortsätta vara vinnare. Vare sig det handlar om affärsutveckling, produktutveckling, kommunikation, organisation eller tekniska vägval.

Aldrig tidigare har vi sett så många aspekter av företagande konsolideras till en så liten fokuserad punkt som kundens skärm. Digitala kanaler är annorlunda. Då konsumenternas beteende till allt fler delar är digitalt innebär det att också marknaden och samhället är annorlunda.

För att hantera detta på bästa sätt krävs dialog på ledande nivå hos företagen. Den dialogen förs antingen med managementkonsulter eller med strategiska kommunikationsbyråer.

Jag tror att kreativitet är nödvändigt för framgångsrikt företagande på en annorlunda marknad. Kommunikationsbyråer har generellt sett närmare till kreativitet än vad managementkonsluter har. Därför börjar jag som
Senior Partner hos Hallvarsson & Halvarsson, en del av DF King Worldwide.

Tillsammans med H&Hs ca 100 experter inom olika områden hoppas jag kunna bidra till framgång för H&Hs kunder. Både i Sverige och internationellt. Vare sig det kommer att handla om varumärken, strategi, kommunikativt ledarskap & innovation, förändring, integrerad kommunikation, affärsutveckling, långvarig närvaro i digitala kanaler, mobila tjänster, kriskommunikation, kampanjer eller mätning i social media, SEO, optimering, space management, tjänsteutveckling, föreläsningar, newsrooms eller andra möjligheter vi möter.

Jag ser mycket fram emot mitt nya jobb och börjar 1 februari.
Hör gärna av dig om du vill diskutera ditt behov eller samarbeten!

37 replies
  1. Erik Krantz
    Erik Krantz says:

    Grattis Björn!

    Har en nära vän som arbetar Hallvarsson & Halvarsson och han har sagt att det är en stimulerande arbetsplats.

    Ses till Jul!

  2. elwira kotowska
    elwira kotowska says:

    “We must become the change we want to see.” – Mahatma Gandhi, grattis till en tid av förändringar. Som någon här har sagt, glöm inte dina trogna följare på bloggen och twitter!
    elwira kotowska, totalmarketing.se

  3. Stefan Krafft
    Stefan Krafft says:

    Vilken peppboost det här var! Coolt. Måste vara med och gratulera. Grattis, du verkar onekligen värd all uppmuntran.

  4. P Hofer
    P Hofer says:

    Grattis Björn- som sagt, glöm inte bort att fortsätta m dina intressanta blogginlägg… GottNytt/P

Trackbacks & Pingbacks

  1. Smurftips says:

    […] Nytt jobb för att möta en annorlunda marknad | Bjornalberts.comH&H blir nu verkligen en kraft att räkna med på digital PR efter att först ha rekryterat Judith Wolst och nu Björn Alberts. Inget gör mig gladare än att de bästa hjärnorna sugs in till PR-branschen för att det är faktiskt där de hör hemma. Så det så. Och särskilt inom digital PR behövs det mer senior/strategisk kompetens över hela brädet! […]

  2. Tweets that mention Nytt jobb för att möta en annorlunda marknad | Bjornalberts.com -- Topsy.com says:

    […] This post was mentioned on Twitter by Jesper Åström, Björn Alberts. Björn Alberts said: Nybloggat: Nytt jobb för att möta en annorlunda marknad http://bit.ly/8PBNY2 […]

Comments are closed.