SVT & TV4 på Joost

Joost är enligt mig framtidens TV-plattform. Om och när Joost blir tillgängligt via en box att koppla till TVn, som manövreras med fjärrkontroll kommer det stora genombrottet. Fortfarande är du låst till att använda Joost via en dator.

Hitills har Joost präglats av ett programutbud som inte helt har kunnat konkurrera med etablerade TV-kanaler. Har varit ett ganska smalt nischat utbud, typiskt med mycket bilar och extrempsporter. Sedan en tid tillbaka har man emellertid i USA kunnat erbjuda många av de stora kända TV-serierna.

Efter en tids väntan tar nu Joost nästa steg även i Svergie. SVT och TV4 kommer att distribuera program via Joost. I ärlighetens namn trodde jag att det skulle dröja mycket längre. Kul med en positiv överraskning!

Nu hoppas jag på att den nationella indelning i vilka program som visas var försvinner. Det var inte så länge sedan biofilmer hade premiär i olika länder med flera månader emellan. Det är sedan en tid tillbaka borta. Nu har en biofilm premiär samtidigt över hela världen.

På Joost är programutbudet fortfarande styrt av nationsgränser. Det beror på affärsuppgörelser och juridik men är inte särskilt tidsenligt.

Skulle tro att användartrycket snart kommer att riva denna barriär.