Kunskap när jag själv har tid

Jag är svag för dokumentärer, biografier och intressanta föredrag. För det senare är Ted.com sedan länge en självklarhet. Men det finns fler.

Kempff.com läste jag idag om Freedocumentaries.org. En fantastisk samling av dokumentärfilmer inom en mängd kategorier. Jag rekommenderar det varmt. Gratis naturligtvis.

Sedan ett par år tillbaka sitter jag allt oftare med en dator i knät och kollar dokumentärer och fördrag jag själv väljer medan andra i familjen sitter bredvid och kollar på TV3, Kanal 5 eller TV4. Hur lång tid tar det innan det är ett etablerat och primärt beteende?

En annan dokumentär guldgruva är Sveriges Radios P3 Dokumentär. Här laddar jag gärna ned MP3or att lyssna på i iPoden.

Har du själv ngt smultronställe? Kommentera gärna!

8 replies
  1. Jonas Bohlin
    Jonas Bohlin says:

    Hemma hos oss går all tv via en mac mini. På samma maskin kör jag plex, med allt möjligt i. Dokumentärer och annat via nätet går alltså på vanliga tv:n för allas trevnad ;). SVT Play är fint, för att inte tala om the BBC Archive.

    Timeshifting-beteendet är börjar bli väldigt tydligt, jag märker det främst på min 3-årings uppfattning runt “tv” (man kan pausa allt) – vilket jag skrev ett par rader om förra veckan – Generations.

  2. Björn Alberts
    Björn Alberts says:

    @Johan
    Sant på Joost finns en del. Jag tycker emellertid att iPhone-appen fungerar dåligt (på Wifi). Tycker den har svårt att “buffra” eller vad den nu gör. I vilket fall hackar filmerna och blir utan ljud. Har i och för sig bara provat på ett nätverk med svag signal. Hoppas att de uppgraderar appen snart så att det flyter bättre (även i telecomnäten).

  3. Joakim
    Joakim says:

    tja skulle bara säga att följande sida är också fett
    http://bestdocumentaries.blogspot.com

    annars e google video ett hett tips med ordet “documentary” plockar upp alla videos on da webb …

    kolla länken ovan för mina tankar kring detta … Jag instämmer helt och hållet med dig … och skulle vilja hitta något mer som youtube och wiki …

    gott nytt år!!!

  4. Magnus
    Magnus says:

    Kollar sällan dokumetärer på nätet, däremot julkalendern ;-)
    En film som dock nockade mig på tv8 för ett tag sedan var:
    The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara
    av Errol Morris. Finns för 99:- på discshop.
    En av de bästa filmer jag sett, alla kategorier. Så fick den en Oscar också…
    Rekommenderas!

Comments are closed.