24 skäl till att Twitter suger

Slideshare är en av mina favoritresurser på nätet. Det är en outömlig källa på kunskap, idéer och perspektiv. För min egen del tycker jag Slideshare är väl i nivå med Ted.com med en viktigt skillnad – varumärket TED är en garant för hög kvalitet. Den garantin finns inte på Slideshare varför du får lägga lite mer tid på att hitta det som är verkligt bra.

Idag hittade jag en presentation som tar upp 24 skäl till varför Twitter suger. Presentationen, som är skapad av konsulten  Henrico Dolfing, vann första pris i kategorin Technology vid World’s Best Presentation Contest 2009.

Bland de skäl han tar upp är folk som postar meningslösa Tweets.  Eller de som postar en länk utan minsta introduktion, som skulle hjälpa mig att avgöra om jag vill klicka på länken eller ej – “The mystery linkers”.

Presentationen ger några tänkvärda perspektiv på Twittrande helt enkelt. Kolla själv!

Ps. Varför finns det så sällan kategorier för t.ex “Digital kommunikation”. Allt för ofta i olika sammanhang får vi dras med att okunniga människor likställer modern kommunikation med IT.

10 replies
  1. Jens Ode
    Jens Ode says:

    Han missade ett av de största problemen, att det är omöjligt att följa ett samtal på ett vettigt sätt. Antingen känns det som att man bara hör halva delen av ett telefonsamtal eller så får man själv pussla ihop de olika trådarna och få ihop det till en dialog.

  2. Björn Alberts
    Björn Alberts says:

    @Andreas Norman Visst är det så. Själv tycker jag det är synd när de som har riktigt intressanta kunskaper, som de delar med sig av på Twitter, inte kan hålla sig ifrån att i 7 av 10 Tweets tala om vilket pålägg de har på smörgåsen o. dyl. De flyttas över till en grupp på Tweetdeck, som jag inte följer särskillt noga.

    @Jens Ode Ja, Twitter är ju bara en av många olika kommunikationskanaler och det finns definitivt de som är bättre för att föra en mer utförlig dialog.

    Tilläggas bör väl att jag själv har mycket stor glädje av Twitter. Framför allt som kunskapskälla men också för att få information om viktiga event. Har ännu inte börjat använda Twitter som primär sökmotor vilket jag har hört att en och annan som har.

  3. Björn Alberts
    Björn Alberts says:

    @Robin Langell
    Om få läser det man har skrivit, skriver man fel saker.
    Det finns flera olika typer av formidabel återkoppling:
    – Ställ en fråga. Återkoppling: få svar.
    – Skriv ngt intressant. Återkoppling: få ReTweets.
    – Driv kampanjer.
    Ex Återkoppling 1: NameCheap. Mängder av trafik, nya kunder och nya followers. Läs mer: http://radar.oreilly.com/2009/02/twitter-drives-traffic-sales-a.html
    Ex Återkoppling 2: Dell – $3 miljoner i intäkter . Läs mer: http://blogs.wsj.com/digits/2009/06/12/dell-sells-3-million-through-twitter/

  4. Andreas Norman
    Andreas Norman says:

    @Björn Alberts
    Verkligen. Det är ganska lätt (när man twittrar privat) att man twittrar om mer eller mindre ointressanta saker bara för att ha nåt att skriva. I stället för att försöka hålla sig till ämnet. Jag vet själv med mig att jag har haft olika faser på Twitter där jag inte riktigt har haft en kontrollerad ström. Det har varit ganska spretigt under ett bra tag så nu är det dags att försöka styra upp och bestämma sig för vad det är man twittrar/bloggar om och fokusera på det i stället för att prata om att man åt flingor till frukost.

  5. Björn Alberts
    Björn Alberts says:

    @Andreas Norman
    Det är så lätt hänt, slinter också på tangenterna emellanåt. Men det här är ju faktiskt en megafon rakt ut. Facebook är mer lämpat för att meddela vilken frukost man äter. Twitter är ju ett utmärkt professionellt verktyg. Genom att tänka på hur man Twittrar (en idé bakom sin kommunikation) går det att skapa en tydlig professionell profil vilket torde vara intressant för de flesta.

  6. Andreas Norman
    Andreas Norman says:

    @Björn Alberts
    Det jag tror händer är att många är fokuserade på antal followers de har och om antalet inte ökar efter ett par veckor så ger de upp o försöker twittra om något annat för att locka till sig followers/lyssnare. Jag ser det ganska ofta omkring mig på krokar och restauranger där de från början har ett väldigt tydligt och bra koncept med en stark marknadsstrategi, men så får de panik pga minskade intäkter t.ex. och i stället för att ändra taktik så ändrar de strategi och det resulterar ofta i att de även tappar de trogna kunder de har bara för att försöka få tillbaka de som de har tappat.

    Det kan ta väldigt länge att få läsare på sin blogg som kommenterar och followers på twitter men det viktiga är att hålla ut. Funkar inte taktiken så ändra den, men hoppa inte fram o tillbaks mellan ämnen i hopp om att du ska få fler läsare för det resulterar ofta i motsatt effekt.

    Nu blev jag långrandig, jag borde nog omforma ovanstående kommentar i ett blogginlägg ikväll :)

  7. Robin Langell
    Robin Langell says:

    @Björn Alberts,

    absolut, håller med ditt resonemang till 100, min poäng var den att vissa tror att “nu äter jag en macka” ska vara intressant och leda till återkoppling, att bara prata om sig själv leder sällan till något intressant..

Comments are closed.