iPhone bra för affärerna

Pandora, en tjänst för personaliserad streamad musik, har funnits sedan 2000.

Innan Pandora lanserade sin iPhone-app fick de ca 20 000 nya användare varje dag. Hos TechzTalk får vi veta att grundaren Tim Westergren har varit “key note speaker” på konferensen Digital Music Forum West. Där avslöjade han att iPhone-appen har lett till 100 % ökning av nya Pandora-användare per dag. Från 20 000 till 40 000 per dag tack vare lanseringen av iPhone-appen på Apps Store.

Pandora iPhone-app

iPhone och Apps Store är inte någon marginell företeelse. Det är ett marknadssystem väl värt att ta på allvar. Hur många svenska (traditionella) företag har varit snabba att förstå det?

De jag spontant kommer på är Hitta.se, Aftonbladet och Eniro. (Att alla appar i sig inte är så bra är en annan femma). Finns säkert fler men helt klart är att de inte är många.

Här finns en potentiell boom i mini-format för alla duktiga konsultande innovatörer. Lycka till!

Tack till Pontus som gav mig tipset.

Ps. I maj 2007 stängdes tjänsten för användare utanför USA p.g.a juridiska skäl varför vi här hemma tyvärr blev avstängda.

3 replies
  1. Christoffer
    Christoffer says:

    Apropå svenska app:ar så är det lustiga också att det är samma koncern och också samma person som byggt de 3 populäraste app:arna: Aftonbladet, Hitta.se, och Tv.nu. Väldigt smal sektor alltså.

    Att just dessa app:ar är populärast stöder ju också den gamla tesen att “content is king”.

  2. Rami
    Rami says:

    Kul o veta faktiskt. Att jag inte tänkt på detta innan.
    Vet ni om det finns några program för andra mobiler än jävla iPhone.
    nått som skulle funka me typ k800 eller x1an som jag snart ska uppgradera till…

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] just det. För knappt två veckor sedan skrev jag att iPhone är bra för affärerna. Det är även Shazams iPhone-applikation ett bevis på. Hos BusinessWeek läser jag att det tog […]

Comments are closed.