TV4 svarar på mitt mail

Idag fick jag svar på mitt mail till TV4s tittarombudsman som jag skickade sent i lördags kväll. Jag har inget intresse av att starta någon följetång kring denna historia varför jag inte kommer att maila tillbaka. Emellertid kan jag konstatera att svaret är helt standardiserat och lämnar några av mina personliga spörsmål obesvarade. Att svaret saknar ödmjukhet och att de vill skriva mig på näsan om hur TV4 tjänar pengar. Detta trots att jag själv påpekade att jag är väl medveten om det. Svaret kom nästan två dygn efter att jag skickade mitt mail.

Kort sagt är TV4 inte organiserade för att hantera effekten av när deras reklamfinansierade broadcastingmodell falerar. Detta samtidigt som konsumenterna är ständigt uppkopplade och dessutom har vant sig vid att reagera och förväntar sig en dialog. Det visar tydligt hur mycket de allra flesta företag måste lära om. TV4 anses ju ligga långt fram i sina digitala projekt. Trots det klarar de inte av det här eldopet. Kanske beror det på den allmänt rådande oförmågan att se att nätet handlar om så mycket mer än affärer och kommunikation. Det handlar minst lika mycket om behovet av nya sätt att arbeta och organisera sig.

Här är deras svar:

“Hej!

Väldigt många, över 3 000, har hört av sig till mej efter det att TV4 aldrig visade slutet på lördagsfilmen En Andra Chans.

Det inträffade är naturligtvis oerhört beklagligt och givetvis förstår jag alla som är upprörda.

I går fanns det dock möjligheter att se slutet både i TV4 och på www.tv4.se

Klippet från filmen med slutscenerna finns fortfarande kvar på www.tv4.se ( www.tv4.se/andrachans) eller http://www.tv4.se/593264.html

Dessutom kommer filmen i repris den 23/12, exakt när är ännu ej bestämt.

Vad som hände är ännu ej klarlagt, men TV4 har startat en utredning för att hitta felet och se till att liknande händelser inte inträffar igen.

Många tittare tror att misstaget berodde på att reklamen skulle in och att TV4 bara visar mer och mer reklam. Det är inte sant. TV4 har haft samma mängd reklam i över tio år – 10 % av tiden under dygnet får användas till reklam. Hur reklamen får läggas och hur ofta det får vara reklam är reglerat i radio- och tv-lagen.

Reklam är TV4:s huvudsakliga finansiering.

Med Vänliga Hälsningar
Tittarombudsmannen
Janne Andersson
TV4
115 79 Stockholm
020/ 44 44 44
tittarombudsmannen@tv4.se
tv4.se/to”

1 reply
  1. edenstrom.wordpress.com
    edenstrom.wordpress.com says:

    Jag tyckte de var mycket tillmötesgående. Två dagar var väl inte imponerande, men med tanke på svarets innehåll bättre än ett intetsägande “vi återkommer” inom några timmar. Canal+ räknade fel och hade för lite kräm för oss åskådare av deras 79:- live webbtv derby AIK-DIF i höstas. Web-TV bilderna skickades ut med en hastighet av ungefär en var femte sekund. Ett mail till kundtjänsten gav först ett intetsägande svar med WMV inställningar som inte hjälpte (efter matchen var slut) och efter fyra, fem dagar svaret att – de betalar tillbaka pengarna.

    Jag föredrar TV4:s mer kreativa lösning ovan. Kudos att de fått in en simple-URL i sitt Polopoly också ;)

Comments are closed.