Bilder – ett måste

Kameran i min iPhone är trasig. Det gör mig begränsad. Jag kan inte förmedla vad jag upplever på ett optimalt sätt. Idag till exempel hade jag en mycket vacker naturupplevelse, som jag vill dela med mig av till mina vänner. Vacker natur förmedlas bäst i bild, inte i ord som det nu blev.

Vår dotter är några månader gammal. Några av våra närmaste vänner har en liten kille som bara är några dagar äldre. MMS:andet oss emellan kring våra små guldklimpars framsteg är intensiv. Tills nu. Jag kan bara ta emot, inte dela med mig. Känns fattigt.

För ett par år sedan intervjuades jag av Internetworld om “Bilder på webben”. Vi var några stycken som underströk vikten av bilder i kommunikation i professionella sammanhang. Sedan dess kan jag konstatera att vår privata kommunikation genom bilder ökar för varje månad som går. iPhone (och naturligvis även alla andra mobiler med kamera), Flickr, BilddagbokenFacebook, fotobloggar och mobilt bredband till fast pris har ändrat vårt beteende. Privat känns ord ibland överflödiga eller åtminstone inte alltid som det bästa sättet att kommunicera på. Bilder har blivit en viktig del i mitt sätt att uttrycka mig även privat.

En av de andra i artikeln var Ted Persson. Kolla in Teds blogg så förstår ni vad jag menar.

Ps. Mellan 2002 och 2007 tog jag 9842 bilder och det ökar hela tiden.