Distribuera och mät video med TubeMogul

TubeMogul.com är en klockren tjänst för alla som publicerar filmer på nätet.

I ett enkelt gränssnitt laddar man upp sina filmer och får de distribuerade till en mängd välkända videositer. TubeMogul stödjer t.ex. YouTube, Vimeo, Yahoo Video, Blip.tv, Metacafe mfl.

Istället för att bara ladda upp filmen på ett ställe, t.ex YouTube, laddar man alltså istället upp filmen här. Samma jobb men oändligt mycket större spridning.

En annan fördel är analysverktygen där man för varje film kan följa t.ex antal views, kommentarer eller rating aggregerat från de olika siterna. För den vetgirige går det att dyka betydligt djupare än så med fler analysverktyg. En del naturligtvis bara tillgängliga i de olika premiumpaketen. (Förvånande att ingen av premiumtjänsterna går att teckna direkt på siten. Istället måste man skicka iväg en offertförfrågan via webbformulär.)

Förutom att ha koll på de egna filmerna går det också att följa hur väl andras filmer presterar. Man anger helt enkelt vilken film (eller producent) man vill följa och serveras därefter ungefär samma statistik som för de egna filmerna. Skönt att även kunna hålla koll på konkurrenterna eller för att lära sig mer om vad en viss typ av film kan ge.