Förstå Googles auktioner och få högre ROI

Jag har ibland undrat hur auktionerna bakom Google AdWords fungerar i praktiken. Dock har jag inte varit tillräckligt nyfiken för att aktivt ta reda på det. Men så idag fick jag ett tips av en kollega om en film som förklarar allting. Filmen är nio minuter lång och det är väl investerad tid för att förstå logiken i prissättningen av sannolikt världens viktigaste betalda annonsformat.

Att väl genomtänka keywordstrategier, väl utformade text ads och relevanta landingssidor har högre konvertering än mindre genomtänkta treenigheter är självklart.

Men att högre kvalitet också kan leda till lägre pris är ingenting vi är bortskämda med. Efter att ha sett filmen förstår man att det här sannolikt är det enda annonsformatet där högre kvalitet också kan leda till ett lägre annonspris.

Alltså, att satsa på kvalitet ger både högre konvertering och lägre pris. En dröm för varje marknadsförare som arbetar med betalda kanaler.

Ps. Nyfikenhet är vägen till kompetensutveckling

1 reply
  1. Johan Ronnestam
    Johan Ronnestam says:

    Strålande tips. Delen mitt i när han beskriver hur Google definerar en värdefull sida glimmar som guld.

    Tragist däremot är att filmen bara har lite mer än 12000 tittar. Här har många något att lära sig om allt från Adwords auktioner till hur man bäst utformar webbplatser.

    Däremot högre kvalitet vs lägre pris. Många tidningar runt om i världen visar starka varumärkens annonser gratis då de bidrar till att sälja flera annonser generellt.

    Här har ju självklart den gemene användaren en större chans….

Comments are closed.